الأرائك الاسلامية
الكرشة والممبار 15751604157815871580161
الأرائك الاسلامية
الكرشة والممبار 15751604157815871580161
الأرائك الاسلامية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى إسلامي, فيه كل ما يهم الأمة الإسلامية, مواضيع دينيه, فتاوي شرعيه, أحكام فقهيه, كتب دينيه, فيديوهات إسلاميه .تاريخ أسلامي, تفسير قرأن
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولالمصحف الشريفالالعاب

 

 الكرشة والممبار

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الرومانسى
فارس المنتدي
فارس المنتدي



الدولة : مصر
عدد المساهمات : 595
الموقع : الأرائك
العمل/الترفيه : ركوب الخيل

منتديات الأرائك
احترام قوانين المنتدي: 100 / 100

الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: الكرشة والممبار   الكرشة والممبار I_icon_minitimeالإثنين 22 نوفمبر 2010, 5:45 pm

اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
الكرشة:
تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة
بس اقول لكم الصراحة انا مبعملهاش
مش بقرف بس بيتهيالى انها ملهاش اى قيمة غذائية لانها لا لحم ولا عظم وانما جلد يعنى اكيد مفيهاش اى بروتين او عناصر غذائية
الممبار بقى بموووووووت فيه
بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسيرة القلوب
كبار الشخصيات
كبار الشخصيات
اسيرة القلوب


الدولة : مصر
عدد المساهمات : 1316
الموقع : الارائك
العمل/الترفيه : كتابت الاشعاار

منتديات الأرائك
احترام قوانين المنتدي: 100 / 100

الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرشة والممبار   الكرشة والممبار I_icon_minitimeالأحد 28 نوفمبر 2010, 1:13 pm

17
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الرومانسى
فارس المنتدي
فارس المنتدي



الدولة : مصر
عدد المساهمات : 595
الموقع : الأرائك
العمل/الترفيه : ركوب الخيل

منتديات الأرائك
احترام قوانين المنتدي: 100 / 100

الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرشة والممبار   الكرشة والممبار I_icon_minitimeالإثنين 29 نوفمبر 2010, 6:30 pm

33
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
العازفة على وتر الحياة
عضو مميز
عضو مميز
العازفة على وتر الحياة


الدولة : غريبة بالدنيا!!!
عدد المساهمات : 251
الموقع : غريبة بالدنيا!!!!
العمل/الترفيه : سماع الاناشيد والمطالعة

منتديات الأرائك
احترام قوانين المنتدي: 100 / 100

الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرشة والممبار   الكرشة والممبار I_icon_minitimeالجمعة 03 ديسمبر 2010, 8:21 pm

14
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الطاير
المشرف العام
المشرف العام
الطاير


اوسمة العضو : الكرشة والممبار 27_21283734314
عدد المساهمات : 262
الموقع : الأرائك
العمل/الترفيه : صيد الاسماك

منتديات الأرائك
احترام قوانين المنتدي: 100 / 100

الكرشة والممبار Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرشة والممبار   الكرشة والممبار I_icon_minitimeالسبت 04 ديسمبر 2010, 8:11 am

برنس ممكن تعليق

الاول ست الكل الكرشة مش جلد

وبعدان زعيم المحاشي المومبار اثنا تنظيفه من الخارج

يكون هناك طبقة رقيقة جدا الي جانب دهون المومبار لابود

من نزعها اثنا التنظيف حتي يقل وقت التسوية

اثنا حشو المومبار لاتملاي المومبار الي اخرهو

عن تجربة شخصية املاي النصف

متنسوناش في الاكل يشباب


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكرشة والممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأرائك الاسلامية :: منتديات الاسرة المسلمة :: مطبخ المرأة المسلمة-
انتقل الى: